Ingrediencie
- 6 menších cukín
- 50 – 100 g parmezánu
- olivový olej
- 2 talianske paradajkové omáčky na špagety ( 2 x 400 ml)
- 200 – 250 g mozzarelly
- bylinky ( bazalka, petržlen, ...)
- tekvicové semienka
- soľ
- čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zapekaná cukina
Neošúpané cukiny nakrájame na menšie hranolčeky, pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a dochutíme sušenými bylinkami. Zasypeme parmezánom, premiešame a pečieme v rúre cca 30-40 minút pri teplote 180 -190 stupňov.
Potom vyberieme, zalejeme paradajkovou omáčkou na špagety, posypeme bazalkou, na vrch nastrúhame mozzarellu a ďalej pečieme na hornom ohreve asi 20-30 minút. Pred podávaním ozdobíme bylinkami a môžeme posypať aj tekvicovými semienkami.
Šéfkuchár: Lýdia Eckhardt | Recept z epizódy: 11. 09. 2022
Ingrediencie
- 6 menších cukín
- 50 – 100 g parmezánu
- olivový olej
- 2 talianske paradajkové omáčky na špagety ( 2 x 400 ml)
- 200 – 250 g mozzarelly
- bylinky ( bazalka, petržlen, ...)
- tekvicové semienka
- soľ
- čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame