Ingrediencie
- 500 g hladkej múky
- 5 g soli
- 100 g kryštálového cukru
- 160g práškového cukru
- 250 ml mlieka
- 100 g masla
- 50 g hrozienok
- 50 g mandlí
- 2 žĺtky
- 30 g droždia
- 1 vanilkový cukor
- Na plnku:
- 1 kg tvarohu
- 50 g hrozienok
- 2 vajcia + 2 žĺtky
- 50 g jemne opražených mandlí a trošku citrónovej kôry
- 500 g čučoriedok
- 1 vanilkový cukor
- Na posypanie:
- 10 PL strúhaného perníku a štipka korenia do perníka
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Horalský koláč
Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Potom cesto vyvaľkáme, preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na vrch rozotrieme tvarohovú plnku, ktorú sme dostali zmiešaním všetkých surovín , okraje zahneme, celý koláč posypeme čučoriedkami a postrúhaným perníkom s korením na perníky. Pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia asi 30 minút.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 17. 09. 2017
Ingrediencie
- 500 g hladkej múky
- 5 g soli
- 100 g kryštálového cukru
- 160g práškového cukru
- 250 ml mlieka
- 100 g masla
- 50 g hrozienok
- 50 g mandlí
- 2 žĺtky
- 30 g droždia
- 1 vanilkový cukor
- Na plnku:
- 1 kg tvarohu
- 50 g hrozienok
- 2 vajcia + 2 žĺtky
- 50 g jemne opražených mandlí a trošku citrónovej kôry
- 500 g čučoriedok
- 1 vanilkový cukor
- Na posypanie:
- 10 PL strúhaného perníku a štipka korenia do perníka
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame