Miňov čučoriedkový koláč - Tajomstvo mojej kuchyne

Miňov čučoriedkový koláč

Maspoma

Žĺtky oddelíme od bielkov  a v robote vymiešame spolu s cukrom do penista. Postupne prilejeme vlažnú vodu a dobre premiešame. Znížime obrátky  a tiež postupne pridáme múku s práškom do pečiva, olej a nakoniec  ručne zapracujeme sneh z bielkov. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech s papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 15-20 minút.

Na plnku scedíme čučoriedkový kompót a zo 400 ml šťavy, hladkej múky a Zlatého klasu uvaríme puding. Pridáme čučoriedky, premiešame, odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme do penista a postupne po lyžiciach primiešame vychladnutý čučoriedkový puding. Takto pripravený krém rovnomerne nanesieme na vychladnutý korpus a dáme schladiť. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu so stuženým tukom, necháme chvíľku vychladnúť a polevu rozotrieme na koláč. Hotový koláč necháme stuhnúť pri izbovej teplote, nakrájame na kocky a dozdobíme čerstvými čučoriedkami a zelenou čokoládou.

Maspoma

Šéfkuchár: Miroslav Macuľa | Recept z epizódy: 20. 02. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu