Ingrediencie
- na cesto:
- 125 g masla
- 125 g práškového cukru
- 4 žĺtky
- 5 PL mlieka
- 150 g hladkej múky
- 2 ČL prášku do pečiva
- na sneh:
- 4 bielky
- 230 g cukru
- +
- 4 PL mandľových lupienkov
- na plnku:
- 800 g mrazených alebo čerstvých čučoriedok
- 1 bal. vanilkového pudingu
- práškový cukor podľa chuti
- 500 ml šľahačkovej smotany
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Stroskotaná torta
Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho do dvoch tortových foriem vystlaných papierom na pečenie. Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh a natrieme ho na cesto v oboch tortových formách. Cesto len v jednej z nich posypeme aj mandľovými lupienkami. Pečieme v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 150 stupňov Celzia približne 30-35 minút.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Šťavu z čučoriedok povaríme, pridáme čučoriedky, práškový cukor a zahustíme vanilkovým pudingom. Necháme vychladnúť. Na jeden z korpusov vylejeme čučoriedkovú masu a na vrch dáme vyšľahanú šľahačku. Nakoniec prikryjeme druhým korpusom, ktorý je posypaný mandľami.
Šéfkuchár: Anna Hríbiková | Recept z epizódy: 03. 06. 2018
Ingrediencie
- na cesto:
- 125 g masla
- 125 g práškového cukru
- 4 žĺtky
- 5 PL mlieka
- 150 g hladkej múky
- 2 ČL prášku do pečiva
- na sneh:
- 4 bielky
- 230 g cukru
- +
- 4 PL mandľových lupienkov
- na plnku:
- 800 g mrazených alebo čerstvých čučoriedok
- 1 bal. vanilkového pudingu
- práškový cukor podľa chuti
- 500 ml šľahačkovej smotany
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame