Zapečené zemiaky s rajčinami a avokádovýchlebík - Tajomstvo mojej kuchyne

Zapečené zemiaky s rajčinami a avokádovýchlebík

Maspoma

Postup:  Umyté neošúpané zemiaky nakrájame na kolieska, na ne naukladáme tiež na kolieska nakrájané paradajky. Pokvapkáme olivovým olejom a posypeme špenátovými lístkami. Navrch poukladáme ďalšiu vrstvu zemiakov, všetko osolíme a okoreníme. Prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Po vybratí z rúry odokryjeme, posypeme bazalkou a parmezánom a pečieme ešte pri tej istej teplote asi 10 minút.

 

Avokádový chlebík

Postup:  Avokádo nakrájame na tenké pásiky. Čerstvý alebo opečený chlieb  pokvapkáme olivovým olejom, poukladáme naň postupne nakrájané avokádo, sušené paradajky, lístky špenátu a prekrojené cherry paradajky.

Maspoma

Šéfkuchár: Iveta Malachovská | Recept z epizódy: 25. 09. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.