Špargľová pizza - Tajomstvo mojej kuchyne

Špargľová pizza

Maspoma

V mise zmiešame bryndzu, vajcia, obidve múky, olej, vodu, dochutíme rascou a kurkumou. Všetko premiešame. Pridáme nakrájanú mladú cibuľku, reďkovku, zelenú špargľu, nastrúhaný parmezán a mrkvu. Dochutíme  nasekaným medvedím cesnakom, pestom z medvedieho cesnaku, bylinkami, citrónovou šťavou, soľou a korením. Cesto ešte raz premiešame, nalejeme na plech s papierom na pečenie a vyformujeme do tvaru pizze. Posypeme ľanovými semienkami a dozdobíme kúskami špargle. Vložíme do rúry   vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme 15-20 minút.

V mise zmiešame nakrájaný ľadový šalát, alfa klíčky, nastrúhaný parmezán, bazalku a tymian. Na  dressing zmiešame kremžskú horčicu, olivový olej, med, citrónovú šťavu a soľ. Hotovým dressingom prelejeme šalát a zľahka premiešame.

Maspoma

Šéfkuchár: Tinka Karmažín | Recept z epizódy: 19. 05. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu