Ingrediencie
- 5 cibúľ,
- 5-6 ks hnedých šampiňónov,
- 3 PL masla,
- 100 g hladkej múky,
- 100 ml sladkej smotany,
- 100 ml vývaru,
- 1 kg hrubej morskej soli,
- 100 g nastrúhaného údeného Eidamu,
- bylinky ( bazalka, tymián ),
- muškátový orech,
- soľ, korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Plnená cibuľa
Na dno pekáča vysypeme morskú soľ, na to poukladáme cibule, z ktorých sme odrezali vršky. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 45 minút, pokiaľ sa nezačne vnútro cibule vytláčať.Potom vyberieme vnútro cibule a nakrájame ho . Na masle orestujeme nakrájané šampiňóny, pridáme múku a pripravíme bešamel, ktorý zalejeme 100 ml vývaru a 100 ml sladkej smotany. Krátko povaríme, dochutíme muškátovým orechom a nasekanými bylinkami.Nakoniec primiešame vnútro z cibúľ, osolíme, okoreníme a touto hmotou naplníme upečené cibule . Vrch posypeme strúhaným syrom a pečieme ešte cca 15 min.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 27. 04. 2014
Ingrediencie
- 5 cibúľ,
- 5-6 ks hnedých šampiňónov,
- 3 PL masla,
- 100 g hladkej múky,
- 100 ml sladkej smotany,
- 100 ml vývaru,
- 1 kg hrubej morskej soli,
- 100 g nastrúhaného údeného Eidamu,
- bylinky ( bazalka, tymián ),
- muškátový orech,
- soľ, korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame