Ingrediencie
- na cesto:
- 250 g múky Schar Farina,
- 3 PL vody,
- 3 PL oleja,
- 3 vajcia
- na bešamel:
- 1 šalotka,
- 1 PL oleja,
- 3 PL bezlepkovej múky,
- 2 bobkové listy,
- 1/2 ČL soli,
- 300 ml vývaru,
- 300 ml bezlaktózového mlieka,
- muškátový orech,
- 100 g kyslej smotany,
- 1 ČL cukru
- na plnku 1:
- 1/2 PL oleja,
- 2 mrkvy,
- 1/3 malého zeleru,
- 400 g šampiňónov,
- 1 plechovka rajčín drvených,
- 1,5 ČL cukru,
- 1/2 ČL soli,
- 1 ČL sušeného majoránu,
- 2 hrste čerstvej petržlenovej vňate
- na plnku 2:
- 250 g baby špenátu,
- 2 strúčiky cesnaku,
- soľ,
- čierne korenie,
- 2 PL oleja
- na dokončenie:
- trochu bezlepkovej strúhanky,
- 100 gr parmezánu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bezlepkové lasagne
Zo surovín na cesto vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na jemné plátky.
Bešamel: Na oleji orestujeme nakrájanú šalotku, pridáme bezlepkovú múku, zalejeme vývarom a mliekom. Potom osolíme, pridáme nastrúhaný muškátový orech, bobkové listy a redukujeme. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a dochutíme cukrom.
Na oleji podusíme nakrájanú mrkvu a zeler. Chvíľu podusíme a pridáme nakrájané šampiňóny. Zalejeme konzervou drvených paradajok, pridáme majorán, soľ, cukor a podusíme. Nakoniec pridáme petržlenovú vňať.
Na oleji orestujeme cesnak, pridáme špenát, osolíme, okoreníme a krátko podusíme.
Plech vysypeme strúhankou. Na spodok dáme pár lyžíc bešamelu, na to uložíme plátky cestoviny, na ne dáme vrstvu plnky č. 1, opäť bešamel a nastrúhaný parmezán. Opäť položíme cesto, naň dáme pár lyžíc bešamelu, špenátovú plnku a strúhaný parmezán. Opäť dáme cesto, plnku č. 1 a na vrch položíme cesto, bešamel a hrubšiu vrstvu parmezánu. Pečieme asi 25 min pri 180 stupňoch.
Šéfkuchár: Ľubica Ševčovičová | Recept z epizódy: 28. 09. 2014
Ingrediencie
- na cesto:
- 250 g múky Schar Farina,
- 3 PL vody,
- 3 PL oleja,
- 3 vajcia
- na bešamel:
- 1 šalotka,
- 1 PL oleja,
- 3 PL bezlepkovej múky,
- 2 bobkové listy,
- 1/2 ČL soli,
- 300 ml vývaru,
- 300 ml bezlaktózového mlieka,
- muškátový orech,
- 100 g kyslej smotany,
- 1 ČL cukru
- na plnku 1:
- 1/2 PL oleja,
- 2 mrkvy,
- 1/3 malého zeleru,
- 400 g šampiňónov,
- 1 plechovka rajčín drvených,
- 1,5 ČL cukru,
- 1/2 ČL soli,
- 1 ČL sušeného majoránu,
- 2 hrste čerstvej petržlenovej vňate
- na plnku 2:
- 250 g baby špenátu,
- 2 strúčiky cesnaku,
- soľ,
- čierne korenie,
- 2 PL oleja
- na dokončenie:
- trochu bezlepkovej strúhanky,
- 100 gr parmezánu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame