Teľacinka na červenom víne - Tajomstvo mojej kuchyne

Teľacinka na červenom víne

Maspoma

Slaninku nakrájame na plátky, dáme na dno pekáča a na ňu poukladáme osolené kusy teľacinky. Polejeme olivovým olejom, potrieme popučeným cesnakom a pridáme na väčšie kúsky nakrájanú zeleninu. Dochutíme bobkovým listom, celým novým korením, drveným čiernym korením, čerstvým tymianom a rozmarínom. Na záver zalejeme červeným vínom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 190° C asi na 2-3 hodiny, neskôr teplotu znížime na 180° C a dopekáme asi 1 hodinu.

Zemiaky uvaríme v šupe spolu s ošúpaným zelerom. Na panvici na olivovom oleji opečieme nakrájaný cesnak, pridáme ošúpané  popučené zemiaky a zeler. Premiešame, opečieme , dochutíme soľou, čiernym mletým korením a petržlenovou vňatkou.

Teľacie mäsko podávame so štuchanými zemiakmi a zelerom.

Maspoma

Šéfkuchár: Anka Šišková | Recept z epizódy: 12. 06. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu