Grulnpelčen (Medzevský zemiakový koláč) - Tajomstvo mojej kuchyne

Grulnpelčen (Medzevský zemiakový koláč)

Maspoma

Z droždia, trošky vlažného mlieka a cukru pripravíme kvások. Z ostatných surovín na cesto spravíme redšie cesto a zapracujeme kvások. Necháme vykysnúť. Nakrájanú cibuľku opečieme na masti, pridáme pretlačené uvarené zemiaky, bánoveckú nátierku, osolíme a okoreníme. Nakysnuté cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme na veľkosť plechu. Na plech s papierom na pečenie rozložíme jednu časť cesta, navrstvíme ochutené zemiaky a prikryjeme druhou časťou cesta. Popicháme vidličkou a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 25-30 minút. Hotový koláč môžeme posypať práškovým cukrom.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 24. 10. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.