Ingrediencie
- na 2 formy „srnčí chrbát“
- 1 kg varených gaštanov
- 1 l mlieka
- 6 vajec
- 150 g práškového cukru
- 1 bal. vanilkového cukru
- 100 g hladkej múky
- 50 ml rumu
- trocha masla na vymastenie foriem
- na šodó:
- 150 ml bieleho vína
- 2 PL práškového cukru
- 100 ml sladkej smotany
- 100 ml mlieka
- 3 žĺtky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie

Gaštanový chlebík so šodó z Prešporských vín

V mise vymiešame žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom do penista. Pridáme múku a zľahka primiešame sneh, ktorý sme vyšľahali z bielkov. Gaštany uvaríme v mlieku, vyberieme, necháme odkvapkať, podrvíme a pridáme k zmesi. Dochutíme rumom a už len jemne premiešame. Cesto vylejeme do maslom vymastených foriem a pečieme v rúre vyhriatej na 190° C asi 25-30 minút.
Na prípravu šodó vymiešame na pare víno spolu s práškovým cukrom, smotanou, mliekom a nakoniec primiešame žĺtky.

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 13. 03. 2022
Ingrediencie
- na 2 formy „srnčí chrbát“
- 1 kg varených gaštanov
- 1 l mlieka
- 6 vajec
- 150 g práškového cukru
- 1 bal. vanilkového cukru
- 100 g hladkej múky
- 50 ml rumu
- trocha masla na vymastenie foriem
- na šodó:
- 150 ml bieleho vína
- 2 PL práškového cukru
- 100 ml sladkej smotany
- 100 ml mlieka
- 3 žĺtky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame