Ingrediencie
- na palacinkové cesto:
- 5 vajec,
- 200 ml mlieka,
- 250 g hladkej múky,
- 100 ml perlivej vody,
- nasekané bylinky,
- soľ,
- muškátový oriešok,
- na plnku:
- 500 g šampiónov,
- 1 cibuľa,
- 100 g bryndze,
- 1 tavený syr (črievko),
- na bešamel:
- 2 PL masla,
- 2 PL hladkej múky,
- 250 ml mlieka alebo sladkej smotany,
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- muškátový oriešok
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Falošná torta princa regenta
Zo surovín vymiešame redšie palacinkové cesto a upečieme asi 10 palaciniek. Cibuľu nakrájame a orestujeme na oleji. Pridáme nakrájané šampiňóny a dusíme pokiaľ sa nevyparí všetka voda. Potom zahustíme bryndzou a taveným syrom. Palacinky dáme do okrúhlej formy a po jednej natierame šampiňónovou plnkou. Na vrch torty dáme bešamel, ktorý pripravíme tak, že na rozpustenom masle opražíme hladkú múku, zalejeme smotanou alebo mliekom, osolíme a okoreníme. V mlieku môžeme predtým, kvôli aróme, vyvariť šupy so šampiňónov.
Tortu necháme stuhnúť a podávame. Ako prílohu môžeme podávať rôzne druhy šalátu.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 29. 12. 2013
Ingrediencie
- na palacinkové cesto:
- 5 vajec,
- 200 ml mlieka,
- 250 g hladkej múky,
- 100 ml perlivej vody,
- nasekané bylinky,
- soľ,
- muškátový oriešok,
- na plnku:
- 500 g šampiónov,
- 1 cibuľa,
- 100 g bryndze,
- 1 tavený syr (črievko),
- na bešamel:
- 2 PL masla,
- 2 PL hladkej múky,
- 250 ml mlieka alebo sladkej smotany,
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- muškátový oriešok
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame