Chlieb s aktívnym čiernym uhlím - Tajomstvo mojej kuchyne

Chlieb s aktívnym čiernym uhlím

Rozkvas si pripravíme tak, že zmiešame kvások , múku a vodu. Necháme pri izbovej teplote 8-12 hodín postáť. Ďalej si zmiešame suroviny na cesto necháme kysnúť v mise približne 1 ½ hodiny. Za ten čas cesto 2-3 krát preložíme zo strany na stranu. Potom ho preložíme na pomúčenú dosku a vypracujeme bochník, stočíme ho a vložíme do ošatky. Prikryjeme a cesto necháme oddychovať 2-3 hodiny. Pečieme v rúre na rozhorúčenom plechu, na 250 stupňov Celzia, cca 10 minút spolu s druhým plechom, do ktorého sme naliali vodu. Potom plech s vodou vyberieme  a pečieme  na 200 stupňov Celzia, cca 25 – 30 minút.

Avokádovú pomazánku si pripravíme tak, že zmiešame roztlačené avokáda, pretlačený cesnak, citrónovú šťavu , nakrájané paradajky a cibuľku. Dochutíme soľou a korením.

Šéfkuchár: Lenka Mančíková | Recept z epizódy: 26. 11. 2017

Pridajte komentár k receptu