Cesnakové bezlaktózové uzliky - Tajomstvo mojej kuchyne

Cesnakové bezlaktózové uzliky

Maspoma

Mlieko zohrejeme, pridáme cukor a droždie. Múku s vajcom vymiešame v robote, pridáme maslo, masť, soľ a mliečnu zmes. Všetko dobre vymiešame, spracujeme, uložíme do misy, prikryjeme a necháme vykysnúť (asi 1 hodinu). Po vykysnutí cesto ešte vypracujeme rukami a rozdelíme na menšie kúsky, z ktorých spravíme dlhšie  šúľance.  Tie previažeme na uzlíky, poukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie a necháme ešte chvíľku vykysnúť. Uzlíky potrieme rozšľahanými žĺtkami (aj 2-3 krát), posypeme rascou a pečieme v rúre vyhriatej na 180° C asi 20-30 minút.  5 minút  pred  dopečením ešte potrieme zmesou z cesnaku,  nasekaného nadrobno a opečeného na masle, do ktorého na záver pridáme nasekaný rozmarín, oregano a olivový olej.  Uzlíky  dopečieme a môžeme posypať syrom.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 27. 03. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu