Zaťov narodeninový zákusok - Tajomstvo mojej kuchyne

Zaťov narodeninový zákusok

Maspoma

V robote vyšľaháme žĺtky s vodou. V mise zmiešame cukor, múku s práškom do pečiva, kakao a zmes pomaly  za stáleho miešania pridávame k žĺtkom. Cesto vylejeme na teflónový plech  vystriekaný olejom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180° C asi 12 minút na teplovzdušnom programe (ventilátor).

Na krém zohrejeme mlieko, pridáme 30 g masla, múku a uvaríme kašu. V robote vyšľaháme cukor, vanilkový cukor a 250 g masla. Postupne prilievame uvarenú kašu a na záver pridáme žĺtok. Miešame, pokiaľ sa zo zmesi nevytvorí krém. Polovicu krému natrieme na vychladnutý korpus. Zmiešame primerané množstvo mlieka, rumu a v tejto zmesi postupne namáčame piškóty, ktoré ukladáme na krém na korpuse. Vrch  piškót potrieme zvyškom krému a necháme aspoň pol hodinu stuhnúť v chlade. Na záver polejeme čokoládovou polevou. Pred podávaním znova necháme poriadne stuhnúť.

Maspoma

Šéfkuchár: Janette Švoňavská | Recept z epizódy: 22. 05. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu