Tvarohovo-pistáciový košíček - Tajomstvo mojej kuchyne

Tvarohovo-pistáciový košíček

Maspoma

Zmäknutý Palmarin vyšľaháme s cukrom a vanilkou, postupne pridáme žltky a banán. Primiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Cesto rozotrieme do formy a pečieme pri teplote 190°C asi 10 min.
Smotanu prevaríme s bielou čokoládou, necháme vychladnúť a potom vyšľaháme. Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkou a šťavou a kôrou z pomaranča. Tieto dve hmoty spojíme a primiešame zohriatu želatínu, ktorú sme nechali napučať v troške vody. Nakoniec pridáme pistácie.

Vychladnutý korpus pokvapkáme pomarančovou šťavou, natrieme náplň a necháme dobre stuhnúť. Po stuhnutí vykrajujeme kolieska, ktoré obalíme v čokoláde, alebo koláčik posypeme pistáciami a pokrájame na rezy.

Maspoma

Šéfkuchár: Dáška Korenková | Recept z epizódy: 01. 04. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu