Tvarohové guľky so slivkovým ragú a bryndzovou mrveničkou - Tajomstvo mojej kuchyne

Tvarohové guľky so slivkovým ragú a bryndzovou mrveničkou

Maspoma

Tvaroh, maslo, panko strúhanku, vajce,  cukor a citrónovú kôru zmiešame. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 10-15 minút postáť v chladničke. Tvarujeme guľky, do ktorých zabalíme kúsok slivky. Guľky vhodíme do osolenej  vriacej vody a varíme,  kým nevyplávajú a potom ešte asi 1-2 minúty.  Hnedý cukor necháme skaramelizovať v hrnci, pridáme polovice sliviek, kávu, pomarančovú kôru a necháme chvíľku podusiť.  Suroviny na mrvenicu zmiešame a namrvíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a  pečieme asi 20 minút, nakoniec rozmixujeme.

Guľky vyvaľkáme v rozmixovanej mrvenici a servírujeme spolu so slivkovým ragú.

Môžeme posypať práškovým cukrom a dozdobiť medovkou.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 11. 09. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu