Torta s ľahkou penou a mramorovou zrkadlovou polevou - Tajomstvo mojej kuchyne

Torta s ľahkou penou a mramorovou zrkadlovou polevou

Maspoma

Na cesto vyšľaháme bielky dotuha. Pridáme cukor a žĺtky, ďalej šľaháme do peny (asi 5 minút). Nakoniec zľahka vmiešame Zlatý krém zmiešaný s kypriacim práškom do pečiva, vlejeme do formy na pečenie s rozmermi 20 cm a pečieme v rúre vyhriatej na  175 stupňov Celzia asi 20 minút.

Na jahodovú penu dáme napučať želatínu do 100 ml mlieka. Do ďalších 100 ml mlieka vsypeme Šľahačkové potešenie a Stabilizátor šľahačky jahoda, tvaroh a práškový cukor. Vyšľaháme do tuha, pridáme rozpustenú napučanú želatínu a dobre prešľaháme.

Podobne ako jahodovú penu pripravíme aj jogurtovú penu. Želatínu dáme napučať do 50 ml mlieka. Do 100 ml mlieka vsypeme Šľahačkové potešenie, Stabilizátor šľahačky jogurt, smotanový jogurt a práškový cukor. Vyšľaháme do tuha. Pridáme rozpustenú napučanú želatínu  dobre prešľaháme.

Korpus prezkrojíme na dva pláty. Vložíme do trocha väčšej tortovej formy (rozmer asi 23 cm). Spodný plát potrieme jahodami v želé a vylejeme pripravenú jahodovú penu. Povrch uhladíme. Prikryjeme druhou rozkrojenou časťou piškóty, ktorú polejeme 1 PL rozpusteného vitamínového malinového nápoja v asi 80 ml vody. Ďalej vylejeme pripravenú jogurtovú penu. Miestami lyžičkou dáme jahody v želé. Povrch uhladíme. Celú tortu dáme do mrazničky dobre zamraziť minimálne na 4 hodiny, ale ideálne na 24 hodín, t.j. do nasledujúceho dňa.

Na zrkadlovú polevu zmiešame Stabilizátor jogurt s 200 ml vody a Stabilizátor višňa zmiešame s 50 ml vody. Bielu čokoládu  roztopíme v mlieku a rozdelíme na 3/4 a 1/4. Do 3/4 vmiešame pripravený jogurtový stabilizátor a do 1/4 vmiešame višňový stabilizátor. Pripravené polevy precedíme cez sitko.

Zamrazenú tortu vyberieme z formy. Dáme na užšiu nádobu uloženú na  plechu a polejeme  striedavo jogurtovou a višňovou polevou.

Povrch ozdobíme ľubovoľne, napr. kvetmi, snehovými pusinkami a čerstvým ovocím.

Maspoma

Šéfkuchár: Mária Lazoriková | Recept z epizódy: 26. 05. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu