Ingrediencie
- na cesto:
- 500 g hladkej múky
- 400 ml vlažnej vody
- 3 PL octu
- 4 PL olivového oleja
- 1/2 ČL soli
- na plnku:
- 3 hrudkovité tvarohy
- 2 vajcia
- 2 menšie cukety
- 1-2 PL olivového oleja
- soľ
- čierne korenie
- +
- 100 ml smotany na šľahanie
- 1 vajce na potretie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Štrúdľa s cukinou a tvarohom
Do múky postupne prilievame vlažnú vodu a miesime. Ďalej pridáme soľ, ocot, olej a vypracujeme cesto, ktoré je potrebné poriadne aspoň 10 minút miesiť. Hotové uložíme na tanier, potrieme olivovým olejom, prikryjeme a necháme v chlade 3 hodiny odpočívať. Cesto prerežeme na polovice, rozvaľkáme, natiahneme podobne ako lístkové cesto a pokvapkáme smotanou na šľahanie. Vajcia a tvaroh zmiešame. Cuketu nastrúhame, posolíme, vyžmýkame a pridáme k tvarohovej zmesi. Na záver dochutíme soľou, čiernym korením, olivovým olejom a vymiešame. Plnku rozotrieme na cesto, zrolujeme do tvaru štrúdle a konce dobre uzatvoríme. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, uložíme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 40-50 minút.
Šéfkuchár: Anka Šišková | Recept z epizódy: 05. 06. 2022
Ingrediencie
- na cesto:
- 500 g hladkej múky
- 400 ml vlažnej vody
- 3 PL octu
- 4 PL olivového oleja
- 1/2 ČL soli
- na plnku:
- 3 hrudkovité tvarohy
- 2 vajcia
- 2 menšie cukety
- 1-2 PL olivového oleja
- soľ
- čierne korenie
- +
- 100 ml smotany na šľahanie
- 1 vajce na potretie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame