Rumové pampúšiky s rebarborou a jahodami - Tajomstvo mojej kuchyne

Rumové pampúšiky s rebarborou a jahodami

Maspoma

Múku nasypeme do misy, pridáme vajcia, želírovací a trstinový cukor, soľ a premiešame. Ďalej pridáme kvások, ktorý sme pripravili z mlieka, kvasníc a cukru. Vypracujeme cesto, prikryjeme a necháme chvíľu postáť. Nakoniec prilejeme roztopené maslo, znova premiešame a necháme prikryté 10 minút postáť. Z cesta tvarujeme guľôčky, ktoré vložíme do maslom vymastených foriem na mafiny a necháme 10-15 minút nakysnúť. Vložíme do rúry vyhriatej na 170-180 C a pečieme asi 20-30 minút.

Do hrnca nalejeme minerálku, pridáme cukor, šťavu z pomaranča aj limetky, pomarančovú kôru, vanilkovú pastu, premiešame  a zredukujeme.  Odstavíme , do zmesi pridáme rozmarín, ktorý necháme lúhovať a  dochutíme rumom. Do sirupu namočíme upečené pampúšiky, aby poriadne nasiakli.

Na panvicu nalejeme minerálku, zohrejeme, pridáme cukor,  mrazené jahody, vanilku, limetkovú šťavu a povaríme. Rebarboru nakrájame na väčšie kusy, vložíme do zmesi, povaríme, odstavíme a necháme ponorenú (aj niekoľko hodín)  marinovať. Hotovú  a vychladnutú nakrájame na menšie kúsky.

Jahody nakrájame na štvrtiny, dáme do misy, pokvapkáme limetkovou šťavou , posypeme práškovým cukrom a troškou čierneho korenia.

Hotové pampúšiky podávame s marinovanou rebarborou, ochutenými jahodami a dozdobené bylinkami.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 12. 06. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu