Pišingerova jadranka - Tajomstvo mojej kuchyne

Pišingerova jadranka

Maspoma

Bielky s krupicovým cukrom nahrejeme nad parou na 60°C (bielky majú jemne páliť). Do takto nahriatych bielok vsypeme mleté orechy a badián, premiešame a necháme odstáť do druhého dňa. Na druhý deň striekame pomocou vrecka, prípadne pretierame cez šablónu na laskonky.

Cukor upálime do zlatista, vsypeme jemne zomleté orechy. Vyberieme na vymastený plech a po stuhnutí rozdrvíme na jemno.
Stužený tuk a fondán vyšľaháme, zalejeme rozpustenou čokoládou a vyšľaháme do peny.

V závere šľahania vsypeme kakao a pripravenú orechovú griláž.

Maspoma

Šéfkuchár: Jana Pišteková a Mária Tulcová | Recept z epizódy: 08. 12. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu