Panna Chocotta - Tajomstvo mojej kuchyne

Panna Chocotta

Maslo roztopíme, pridáme čokoládu, cukor, múku a všetko premiešame. V miske rozšľaháme vajcia, ktoré pomaly prilejeme k čokoládovej zmesi. Všetko spolu premiešame a vylejeme do tortovej formy. Pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia približne 15 minút. Hotový korpus popicháme a pokvapkáme rumom. Mlieko spolu so smotanou dáme pomaly variť (nesmie nám zovrieť ), pridáme vanilkové lusky, cukor a želatínu, ktorú sme predtým namočili na 10 minút do vody. Hotový krém vlejeme do tortovej formy vystlanej alobalom a dáme stuhnúť na 4-5 hodín do chladničky. Upečený korpus potrieme džemom, preklopíme na stuhnutý krém a následne otočíme. Boky potrieme rozpustenou čokoládou, ozdobíme čokoládovým topingom, pomletými pistáciami a ovocím.

Šéfkuchár: Miroslav Jurak | Recept z epizódy: 08. 10. 2017

Pridajte komentár k receptu