Ingrediencie
- Na korpus:
- 200 g čokolády na varenie
- 150 g masla
- 200 g kryštálového cukru (10 PL)
- 100 g hladkej múky
- 4 vajcia
- 2 PL rumu
- Na krém:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 200 ml mlieka
- 2 vanilkové lusky Dr. Oetker
- 3-4 PL práškového cukru
- 5 plátkov želatíny
- džem podľa chuti
- + 2 PL mletých pistácií
- + čerstvé maliny, jahody, čučoriedky čokoládový toping Dr. Oetker
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Panna Chocotta
Maslo roztopíme, pridáme čokoládu, cukor, múku a všetko premiešame. V miske rozšľaháme vajcia, ktoré pomaly prilejeme k čokoládovej zmesi. Všetko spolu premiešame a vylejeme do tortovej formy. Pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia približne 15 minút. Hotový korpus popicháme a pokvapkáme rumom. Mlieko spolu so smotanou dáme pomaly variť (nesmie nám zovrieť ), pridáme vanilkové lusky, cukor a želatínu, ktorú sme predtým namočili na 10 minút do vody. Hotový krém vlejeme do tortovej formy vystlanej alobalom a dáme stuhnúť na 4-5 hodín do chladničky. Upečený korpus potrieme džemom, preklopíme na stuhnutý krém a následne otočíme. Boky potrieme rozpustenou čokoládou, ozdobíme čokoládovým topingom, pomletými pistáciami a ovocím.
Šéfkuchár: Miroslav Jurak | Recept z epizódy: 08. 10. 2017
Ingrediencie
- Na korpus:
- 200 g čokolády na varenie
- 150 g masla
- 200 g kryštálového cukru (10 PL)
- 100 g hladkej múky
- 4 vajcia
- 2 PL rumu
- Na krém:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 200 ml mlieka
- 2 vanilkové lusky Dr. Oetker
- 3-4 PL práškového cukru
- 5 plátkov želatíny
- džem podľa chuti
- + 2 PL mletých pistácií
- + čerstvé maliny, jahody, čučoriedky čokoládový toping Dr. Oetker
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame