Orechové parfait so sezamovou čipkou - Tajomstvo mojej kuchyne

Orechové parfait so sezamovou čipkou

Maspoma

Skaramelizujeme 100 g cukru, do karamelu pridáme orechy a spolu opražíme. Necháme vychladnúť a rozdrvíme v mixéri. 45 g cukru a vodu varíme kým nám nevznikne hustejší sirup. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielka, žĺtka vyšľaháme nad parou spolu so 125 g cukru a pridáme k nim cukrový sirup, šľaháme do zhustnutia a ďalej šľaháme až do vychladnutia. K bielkom pridáme štipku soli a 30 g cukru a ušľaháme sneh. Šľahačku vyšľaháme dotuha. Do vychladnutých žĺtkov primiešame sneh, šľahačku, rozdrvené orechy v karameli, škoricu a vanilkový cukor. Dáme zamraziť.

Na čipku zmiešame múku , cukor, sezam, pomarančovú šťavu, kôru a roztopené maslo a necháme vychladnúť. Zmes natrieme na plech a pečieme asi 5- 7 min pri 180 stupňoch. Necháme vychladnúť, polámeme a použijeme ako ozdobu k parfait.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 11. 11. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu