Mamine vianočné zázvorníky - Tajomstvo mojej kuchyne

Mamine vianočné zázvorníky

Maspoma

V mise vymiešame vajce, žĺtky, cukor a zázvor do peny. Pridáme preosiatu múku, sódu bikarbónu a rukami vypracujeme hladké cesto, ktoré vyvaľkáme asi na hrúbku 0,5 cm a formičkami z neho vykrajujeme ľubovoľné tvary. Obrátime, poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a na vzduchu necháme sušiť približne 3 hodiny. Vo vyhriatej rúre pečieme pri teplote 150°C minimálne 25 minút. Upečené zázvorníky vyberieme a v chladnom vlhkejšom prostredí ich necháme odležať. Odložíme do papierovej alebo plechovej škatule. Chutia výborne k čaju alebo vínu.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 01. 12. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu