Likérové kupolky - Tajomstvo mojej kuchyne

Likérové kupolky

Decodom

Na piškót oddelíme  žĺtky od bielkov,  do žĺtkov pridáme cukor a prešľaháme.Medzitým  na sucho opražíme jemne rozdrvené mandle, ktoré pridáme do múky zmiešanej so sódou bikarbónou. Z bielkov vyšľaháme sneh, sypkú zmes pridáme do žĺtkov s cukrom, prilejeme trochu amareta a nakoniec jemne primiešame sneh. Vylejeme na menší plech a dáme piecť do rúry vyhriatej na asi 180 stupňov Celzia, pečieme približne 10-15minút (podľa rúry).

Na čoko krém zohrejeme do horúca asi 350 ml smotany, pozor, nesmie vrieť, odstavíme, pridáme nastrúhanú čokoládu a  vymiešame do hladka. Smotanu (350 ml) trochu vyšľaháme, pridáme smotanovú nátierku  a zľahka premiešame. Nakoniec čokoládovú zmes spojíme so smotanovou.

Pripravíme  špeciálnu silikónovú formu „kupolky“, do 3/4 nastriekame čokokrém, do ktorého spravíme jamky a dáme zachladiť. Do pripravených jamiek pridáme likér a zakryjeme  vykrojeným mandľovým piškótikom (pokvapkaným troškou amareta a potretým troškou krému).Uložíme do mrazničky na asi 1 hodinu, aby sa nám kupolky dobre vyberali z formy. Zvyšok čokoládového krému rozriedime trochou smotany, aby nám vznikla redšia poleva, ňou nakoniec polejeme hotové kupolky a dozdobíme.

Decodom

Šéfkuchár: Razija Trnačevič | Recept z epizódy: 05. 03. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu