Kremnické krumple - Tajomstvo mojej kuchyne

Kremnické krumple

Maspoma

V 100 ml mlieka uvaríme práškový cukor. V druhých 100 ml  mlieka rozmiešame žĺtky a múku, obe zlejeme dokopy, premiešame a  dochutíme trochou rumu. Za stáleho miešania pomaly varíme do zhustnutia. Krém necháme vychladnúť, počas chladnutia občas premiešame a na záver pomaly zašľaháme maslo. Potom krém rozdelíme na dve polovice, do jednej vmiešame kakao a obe necháme stuhnúť v chladničke.

Orechy zmiešame s cukrom, vnútro piškót vydlabeme, polovicu  naplníme tmavým kakaovým krémom a druhú polovicu svetlým. Piškóty priložíme k sebe, potrieme rumom a obalíme v bielkach, ktoré sme predtým zľahka rozšľahali vidličkou. Ďalej piškóty obalíme v orechovej zmesi a nakoniec v kakaovom prášku. Hotové necháme asi 2-3 hodiny postáť v chlade, aby sa chute prepojili.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 27. 02. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu