Kapkejky z belgickej čokolády plnené malinami - Tajomstvo mojej kuchyne

Kapkejky z belgickej čokolády plnené malinami

Maspoma

V miske vyšľaháme mlieko s vajcom, pridáme smotanový jogurt a po chvíľke šľahania pomaly prilievame olej. V druhej miske zmiešame tuhé ingrediencie – múku, kakao, sódu bikarbonu, soľ, cukor, čipsy belgickej mliečnej čokolády a dobre premiešame. Nakoniec spojíme tekutú hmotu so suchou, dobre premiešame a plníme do košíčkov (približne do ¾). Vložíme do rúry vyhriatej na 160°C a pečieme asi 12-15 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

Do mascarpone vmiešame ½ KL potravinárskeho farbiva a 1 PL malinovej dochucovacej pasty. Hmotu poriadne premiešame.

Do stredu každého kapkejku urobíme dierku, do ktorej vtlačíme zamrznutú malinu. Na vrch dáme krém a dozdobíme drobným ovocím a kvietkami.

Maspoma

Šéfkuchár: Mimi Šramová | Recept z epizódy: 22. 03. 2020

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu