Figové makrónky s gaštanovou penou a dusenými hruškami - Tajomstvo mojej kuchyne

Figové makrónky s gaštanovou penou a dusenými hruškami

Maspoma

Figy olúpeme a nakrájame na kocky. Bielky vyšľaháme dotuha a postupne pridávame práškový a vanilínový cukor. Figy a pomleté orechy vmiešame do bielkovej zmesi. Plech vyložíme papierom na pečenie a zo snehu tvarujeme kopčeky. Pečieme asi 10 minút pri teplote cca 160 stupňov a potom sušíme pri 80 stupňoch 20 minút.

Želatínu namočíme podľa návodu na obale, žĺtky s jablkovou šťavou vyšľaháme nad parou do peny. Keď je masa zohriata, ale nie vriaca, pridáme želatínu a ďalej šľaháme, ale pred bodom varu zložíme zo sporáka. Prešľahávame až do vychladnutia. Rozpustíme čokoládu s troškou Cery. Rozmrazené gaštanové pyré, rum a rozpustenú čokoládu zmiešame, pridáme vajíčkovú hmotu a nakoniec vmiešame ušľahanú šľahačku.

Hrušky ošúpeme, vyberieme jadrovníky, ponoríme do vody, pridáme citr.šťavu a 5minút dusíme spolu s klinčekmi a celou škoricou. Hrušky vyberieme a šťavu precedíme. V troche vody rozšľaháme Zlatý klas, pridáme vývar z hrušiek a za stáleho miešania prevaríme. Pridáme med, rum.

Na vychladnuté makrónky navrstvíme nakrájané hrušky, prelejeme hruškovou omáčkou a ozdobíme gaštanovou penou.

Maspoma

Šéfkuchár: Kristína Kunová | Recept z epizódy: 12. 10. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu