Ingrediencie
- na cesto:
- 120 g čerstvých fíg,
- 3 vaječné bielky,
- 80 g práškového cukru,
- 1 vanilínový cukor,
- 120 g červených vlašských orechov
- na hruškovú omáčku:
- 400 g hrušiek,
- 200 g vody,
- 1 PL medu,
- 1 PL Zlatého klasu,
- 1 PL rumu,
- klinčeky,
- celá škorica,
- citrónová šťava
- na gaštanovú penu:
- 200 g gaštanového pyré,
- 250 g 33% sladkej smotany,
- 50 g čokolády,
- 4 plátky želatíny,
- 3 vaječné žĺtky,
- 30 g jablkovej šťavy,
- 40 ml rumu,
- 50 g Cery
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Figové makrónky s gaštanovou penou a dusenými hruškami
Figy olúpeme a nakrájame na kocky. Bielky vyšľaháme dotuha a postupne pridávame práškový a vanilínový cukor. Figy a pomleté orechy vmiešame do bielkovej zmesi. Plech vyložíme papierom na pečenie a zo snehu tvarujeme kopčeky. Pečieme asi 10 minút pri teplote cca 160 stupňov a potom sušíme pri 80 stupňoch 20 minút.
Želatínu namočíme podľa návodu na obale, žĺtky s jablkovou šťavou vyšľaháme nad parou do peny. Keď je masa zohriata, ale nie vriaca, pridáme želatínu a ďalej šľaháme, ale pred bodom varu zložíme zo sporáka. Prešľahávame až do vychladnutia. Rozpustíme čokoládu s troškou Cery. Rozmrazené gaštanové pyré, rum a rozpustenú čokoládu zmiešame, pridáme vajíčkovú hmotu a nakoniec vmiešame ušľahanú šľahačku.
Hrušky ošúpeme, vyberieme jadrovníky, ponoríme do vody, pridáme citr.šťavu a 5minút dusíme spolu s klinčekmi a celou škoricou. Hrušky vyberieme a šťavu precedíme. V troche vody rozšľaháme Zlatý klas, pridáme vývar z hrušiek a za stáleho miešania prevaríme. Pridáme med, rum.
Na vychladnuté makrónky navrstvíme nakrájané hrušky, prelejeme hruškovou omáčkou a ozdobíme gaštanovou penou.
Šéfkuchár: Kristína Kunová | Recept z epizódy: 12. 10. 2014
Ingrediencie
- na cesto:
- 120 g čerstvých fíg,
- 3 vaječné bielky,
- 80 g práškového cukru,
- 1 vanilínový cukor,
- 120 g červených vlašských orechov
- na hruškovú omáčku:
- 400 g hrušiek,
- 200 g vody,
- 1 PL medu,
- 1 PL Zlatého klasu,
- 1 PL rumu,
- klinčeky,
- celá škorica,
- citrónová šťava
- na gaštanovú penu:
- 200 g gaštanového pyré,
- 250 g 33% sladkej smotany,
- 50 g čokolády,
- 4 plátky želatíny,
- 3 vaječné žĺtky,
- 30 g jablkovej šťavy,
- 40 ml rumu,
- 50 g Cery
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame