Vianočná makovo-tvarohová torta - Tajomstvo mojej kuchyne

Vianočná makovo-tvarohová torta

Maspoma

Suché suroviny na korpus zmixujeme s maslom, pridáme vajce a vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme na hodinku do chladničky. Potom cesto uložíme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov Celzia približne 25 minút. Na náplň zmiešame tvaroh, smotanu, cukor a vajcia, po chvíli pridáme citrónovú kôru aj vanilkový extrakt a na záver nemletý mak. Náplň vylejeme na ešte teplý korpus a spolu pečieme ešte asi hodinu. Po upečení ozdobíme drobným ovocím podľa chuti a polejeme cukrárenským želé, pripraveným podľa návodu na obale.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 29. 11. 2020

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu