Veľkonočný veniec - Tajomstvo mojej kuchyne

Veľkonočný veniec

Maspoma

Cesto:
Droždie s cukrom rozrobíme vo vlažnom mlieku a necháme vykysnúť. Múku zmiešame s vajíčkom a jedným žĺtkom, pridáme cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru a kvások. Nakoniec pridáme roztopený Palmarín. Dobre vymiešame cesto, môžeme ho zriediť podľa potreby mliekom a necháme kysnúť asi 20-30minút.

Plnka:
Tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, žĺtkom a štipkou soli. Z bielka ušľaháme sneh, ktorý vmiešame zľahka do tvarohu. Formu vytrieme Palmarínom a vysypeme múkou. Cesto rozdelíme na 3 časti. Prvú vyvaľkáme na priemer tortovej formy, vložíme ju do formy a vylejeme naň plnku. Prikryjeme druhou tretinou cesta. Poslednú tretinu opäť rozdelíme na 3 časti a z nich upletieme vrkoč, ktorý uložíme po obvode formy. Pečieme asi 40 minút pri teplote 170 stupňov.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 28. 03. 2010

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu