Ingrediencie
- na cesto:
- 500 g hladkej múky
- 250 ml vlažnej vody
- 1 vajce
- 75 g oleja
- na tvarohovú plnku:
- 500 g tučného tvarohu
- 2 PL kryštálového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 2 žĺtky
- na jablkovo- orechovú plnku:
- 1 500 g jabĺk
- 300 g mletých orechov
- 300 g kryštálového cukru
- škorica
- +
- olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Ťahaná štrúdla
Ingrediencie na cesto zmiešame a vypracujeme v kuchynskom robote. Prikryté necháme asi 20-30 minút odpočívať. Na väčší stôl rozložíme obrus (asi 120×90 cm), ktorý pomúčime a cesto na ňom rozvaľkáme. Suchými rukami naťahujeme zo všetkých strán tak, aby sme dostali úplne tenučké až priehľadné cesto. Na záver nožnicami poodstrihujeme okraje. Na spodný okraj pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme tvarohovú plnku, ktorú sme pripravili zmiešaním surovín a pomocou obrusu zavinieme. Asi do polovice rozotrieme nastrúhané jablká a na vrch nasypeme orechy zmiešané s kryštálovým cukrom. Na záver všetko ešte posypeme škoricu a opäť pomocou obrusu zabalíme. Tú časť cesta, kde nie je žiadna plnka, pokvapkáme olejom alebo rozpusteným maslom a tiež zavinieme. Narežeme na veľkosť plechu, potrieme vajcom a pečieme v rúre vyhriatej na 175°C asi 45 minút. Pred podávaním štrúdľu pocukrujeme.
Šéfkuchár: Jana Púchla | Recept z epizódy: 23. 01. 2022
Ingrediencie
- na cesto:
- 500 g hladkej múky
- 250 ml vlažnej vody
- 1 vajce
- 75 g oleja
- na tvarohovú plnku:
- 500 g tučného tvarohu
- 2 PL kryštálového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 2 žĺtky
- na jablkovo- orechovú plnku:
- 1 500 g jabĺk
- 300 g mletých orechov
- 300 g kryštálového cukru
- škorica
- +
- olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame