Ťahaná štrúdla - Tajomstvo mojej kuchyne

Ťahaná štrúdla

Maspoma

Ingrediencie na cesto zmiešame a vypracujeme v kuchynskom robote. Prikryté necháme asi 20-30 minút odpočívať. Na väčší stôl rozložíme obrus (asi 120×90 cm), ktorý pomúčime a cesto na ňom rozvaľkáme. Suchými rukami naťahujeme zo všetkých strán tak, aby sme dostali úplne tenučké až priehľadné cesto. Na záver nožnicami poodstrihujeme okraje. Na spodný okraj pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme tvarohovú plnku, ktorú sme pripravili zmiešaním surovín a pomocou obrusu zavinieme. Asi do polovice rozotrieme nastrúhané jablká a na vrch nasypeme orechy zmiešané s kryštálovým cukrom. Na záver všetko ešte posypeme  škoricu a opäť pomocou obrusu zabalíme. Tú časť cesta, kde nie je žiadna plnka, pokvapkáme olejom alebo rozpusteným maslom a tiež zavinieme. Narežeme na veľkosť plechu, potrieme vajcom a pečieme v rúre vyhriatej na 175°C asi 45 minút. Pred podávaním štrúdľu pocukrujeme.

Maspoma

Šéfkuchár: Jana Púchla | Recept z epizódy: 23. 01. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu