Ťahaná štrúdľa s bielym makom, rebarborou a so zmrzlinou - Tajomstvo mojej kuchyne

Ťahaná štrúdľa s bielym makom, rebarborou a so zmrzlinou

Maspoma

Zo surovín na cesto vypracujeme vláčne  cesto a necháme, najlepšie celú noc, v chlade zabalené vo fólii.

Do pomletého bieleho maku pridáme práškový cukor a zalejeme teplým mliekom. Necháme vychladnúť, pridáme mascarpone, likér, nastrúhané tonka fazuľky, podrvené alebo nastrúhané orechy a zmiešame .

Do cca 500 ml vody pridáme kryštálový cukor,  vanilkový struk, kôru z pomaranča , maliny a nastrúhame zázvor. Necháme zovrieť.

Rebarboru naložíme do horúceho malinového výluhu a necháme postáť.

Nakrájame na väčšie kúsky . Cesto na štrúdľu natiahneme a plníme makovou plnkou a rebarborou. Zrolujeme a pečieme asi 35-40 min pri teplote 175 stupňov. Podávame so zmrzlinou.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 27. 06. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu