Ingrediencie
- 300 g hladkej múky
- 1 bal. prášku do pečiva
- 250 g kryštálového cukru
- 1 bal. vanilkového cukru
- 4 vajcia
- 200 g zmäknutého masla
- 125 ml cmaru
- 100 g kandizovaného ovocia (alebo kandizovanej pomarančovej kôry)
- + na pokvapkanie
- 125 ml pomarančovej šťavy
- 130 g kryštálového cukru
- nastrúhaná kôra z pomaranča
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie

Pomarančová bábovka s cmarom

Na pokvapkanie uvedieme do varu (za stáleho miešania) pomarančovú šťavu s kôrou a cukrom a necháme asi 5 minút povariť. Potom pomarančový sirup odložíme na neskoršie použitie.
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku a kypriaci prášok. Pridáme cukor, vanilkový cukor, vajcia, maslo a cmar. Prísady spracujeme ručným šľahačom – najskôr na najnižšom stupni, potom na najvyššom do hladka. Ručne vmiešame kandizované ovocie. Cesto nalejeme do maslom vymastenej, múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do rúry a pečieme pri 180 stupňoch Celzia približne 55 minút. Hotový koláč popicháme špajdľou a pokvapkáme vychladnutým pomarančovým sirupom. Necháme 10 minút chladnúť, potom uvoľníme z formy.

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 24. 02. 2019
Ingrediencie
- 300 g hladkej múky
- 1 bal. prášku do pečiva
- 250 g kryštálového cukru
- 1 bal. vanilkového cukru
- 4 vajcia
- 200 g zmäknutého masla
- 125 ml cmaru
- 100 g kandizovaného ovocia (alebo kandizovanej pomarančovej kôry)
- + na pokvapkanie
- 125 ml pomarančovej šťavy
- 130 g kryštálového cukru
- nastrúhaná kôra z pomaranča
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame