Pomarančová bábovka s cmarom - Tajomstvo mojej kuchyne

Pomarančová bábovka s cmarom

Decodom

Na pokvapkanie uvedieme do varu (za stáleho miešania) pomarančovú šťavu s kôrou a cukrom a necháme asi 5 minút povariť. Potom pomarančový sirup odložíme na neskoršie použitie.

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku a kypriaci prášok. Pridáme cukor, vanilkový cukor, vajcia, maslo a cmar. Prísady spracujeme ručným šľahačom – najskôr na najnižšom stupni, potom na najvyššom do hladka. Ručne vmiešame kandizované ovocie. Cesto nalejeme do maslom vymastenej, múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do rúry  a pečieme pri 180 stupňoch Celzia približne 55 minút. Hotový koláč popicháme špajdľou a pokvapkáme vychladnutým pomarančovým sirupom. Necháme 10 minút chladnúť, potom uvoľníme z formy.

Decodom

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 24. 02. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu