Pavlovovej torta s kakaom - Tajomstvo mojej kuchyne

Pavlovovej torta s kakaom

Maspoma

V robote vyšľaháme bielky s troškou soli, postupne  pridávame cukor. Pudingový prášok zmiešame s citrónovou šťavou a primiešame k bielkam. Na záver do zmesi prisypeme kakao a všetko dobre vyšľaháme do hustej hmoty. Cesto vylejeme do kruhovej formy na plech s papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 140  stupňov asi 40 minút, potom teplotu znížime na 120 stupňov a dopekáme  ešte asi 1,5 hodiny (počas pečenia rúru neotvárame).

Mascarpone vymiešame so šľahačkou, pridáme vanilku, nastrúhanú kôru z pomaranča, cukor, pomarančový likér a vyšľaháme tuhú plnku.

Z korpusu zrežeme vrchnú časť a vnútro naplníme plnkou. Vrch ozdobíme drobným ovocím (maliny, ríbezle, jahody, čučoriedky) a bylinkami.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 05. 06. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu