Orieškovo-ovocný koláč - Tajomstvo mojej kuchyne

Orieškovo-ovocný koláč

Maspoma

Múku, oriešky a maslo rozmixujeme na drobenku. Prisypeme cukor, znova premixujeme, pridáme žĺtok a 1-2 lyžice studenej vody. Vypracujeme cesto, ktoré na pomúčenej doske prehneme, rozvaľkáme a vyložíme ním tortovú formu vrátane okrajov.
Prečnievajúce časti cesta odrežeme a formu s cestom odložíme na 15 min do chladničky. Rúru predhrejeme na 190 stupňov. Na cesto položíme papier na pečenie, posypeme ho suchými fazuľami a pečieme 15 minút. Potom papier aj fazule odložíme a dopekáme ďalších 5-7- minút do zlatista. Karamelky s mliekom miešame na miernom ohni až do rozpustenia. Mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom, potom vmiešame ušľahanú smotanu. Pokrájame polovicu jahôd na plátky a vmiešajte do krému. Vychladnutý korpus vyberieme z formy a uložíme na servírovací tanier. Dno pokryjeme tretinou karamelovej omáčky, potom krémom a jahodami. Koláč ozdobíme zvyšným ovocím, karamelovou omáčkou a nasekanými opraženými lieskovými orieškami.

Maspoma

Šéfkuchár: Dominika Pavková | Recept z epizódy: 21. 04. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu