Nepečená jogurtová torta s jahodami - Tajomstvo mojej kuchyne

Nepečená jogurtová torta s jahodami

Maspoma

Plátky želatíny namočíme na chvíľu do studenej vody, potom ich zohrejeme s trochou vody a javorového sirupu.

Biely jogurt zmiešame v miske s medom,  môžeme pridať troška cukru a postupne primiešavame teplú želatínu. Všetko preložíme do misky so studenou vodou a miešame do vychladnutia. Vyšľaháme šľahačku, ktorú potom jemne vmiešame do jogurtovej zmesi. Väčšiu misu vymastíme olivovým olejom alebo sprejom a dôkladne vystelieme potravinovou fóliou. Umyté jahody nakrájame na plátky a namočíme ich do želatíny . Ukladáme ich na dno a boky misky. Zalejeme ich ¾ jogurtového krému a pridáme zvyšné jahody, ktoré opäť zalejeme zvyškom  jogurtového krému a povrch zarovnáme.  Tortu uložíme minimálne na 3-4 hodiny do chladničky.

Nasekané mandle  opražíme, pridáme trošku cukru a necháme skaramelizovať.

Keď je jogurtový krém stuhnutý, tortu vyklopíme, posypeme opraženými mandľami a polejeme javorovým sirupom.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 29. 05. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


Vyskúšajte si doma naše najpopulárnejšie recepty