Ingrediencie
- 600 ml bieleho jogurtu
- 500 g čerstvých jahôd
- 15 plátkov želatíny
- 2 PL medu
- 2 PL javorového sirupu
- 250 ml smotany na šľahanie
- 2 PL nasekaných mandlí
- kryštálový cukor (podľa potreby)
- ½ PL olivového oleja (príp. sprej na vymastenie formy)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Nepečená jogurtová torta s jahodami
Plátky želatíny namočíme na chvíľu do studenej vody, potom ich zohrejeme s trochou vody a javorového sirupu.
Biely jogurt zmiešame v miske s medom, môžeme pridať troška cukru a postupne primiešavame teplú želatínu. Všetko preložíme do misky so studenou vodou a miešame do vychladnutia. Vyšľaháme šľahačku, ktorú potom jemne vmiešame do jogurtovej zmesi. Väčšiu misu vymastíme olivovým olejom alebo sprejom a dôkladne vystelieme potravinovou fóliou. Umyté jahody nakrájame na plátky a namočíme ich do želatíny . Ukladáme ich na dno a boky misky. Zalejeme ich ¾ jogurtového krému a pridáme zvyšné jahody, ktoré opäť zalejeme zvyškom jogurtového krému a povrch zarovnáme. Tortu uložíme minimálne na 3-4 hodiny do chladničky.
Nasekané mandle opražíme, pridáme trošku cukru a necháme skaramelizovať.
Keď je jogurtový krém stuhnutý, tortu vyklopíme, posypeme opraženými mandľami a polejeme javorovým sirupom.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 29. 05. 2018
Ingrediencie
- 600 ml bieleho jogurtu
- 500 g čerstvých jahôd
- 15 plátkov želatíny
- 2 PL medu
- 2 PL javorového sirupu
- 250 ml smotany na šľahanie
- 2 PL nasekaných mandlí
- kryštálový cukor (podľa potreby)
- ½ PL olivového oleja (príp. sprej na vymastenie formy)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame