Ingrediencie
- 45 g celozrnná špaldová múka hladká
- 45 g pohánková múka hladká
- ½ prášku do pečiva Dr. Oetker bezfofátový
- 3 vajcia
- 100 g sušených hrozienok
- 1 zrelý banán
- 80 g mletého maku
- 120 ml oleja
- 120 ml vody
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie

Makový koláč bez cukru

Banán spolu s hrozienkami rozmixujeme. Žĺtky oddelíme od bielkov. K vyšľahaným žĺtkom pridáme rozmixovanú zmes a premiešame. Ďalej prisypeme preosiatu špaldovú aj pohánkovú múku, do ktorej sme primiešali prášok do pečiva. Pridáme olej, mak, vodu a zľahka primiešame sneh, ktorý sme vyšľahali z bielkov. Vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 160 stupňov Celzia asi 45 minút alebo 180 stupňov Celzia 30 minút.

Šéfkuchár: Marian Maszay | Recept z epizódy: 10. 09. 2017
Ingrediencie
- 45 g celozrnná špaldová múka hladká
- 45 g pohánková múka hladká
- ½ prášku do pečiva Dr. Oetker bezfofátový
- 3 vajcia
- 100 g sušených hrozienok
- 1 zrelý banán
- 80 g mletého maku
- 120 ml oleja
- 120 ml vody
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame