Maková roláda s makovo-limetkovým krémom - Tajomstvo mojej kuchyne

Maková roláda s makovo-limetkovým krémom

Maspoma

Na cesto oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor a poriadne vyšľaháme do peny. Prisypeme mak, dolejeme rum a poriadne premiešame. Medzitým  vyšľaháme bielky na sneh a zapracujeme ich do makovej zmesi. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, rovnomerne uhladíme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi na  15 minút.  Po upečení vytiahneme  a necháme chvíľu vychladnúť. Následne cesto zrolujeme do rolády aj s papierom na pečenie.

Plnku pripravíme tak, že vyšľaháme šľahačku, nie úplne do tuha, pridáme mascarpone, tvaroh a prešľaháme do kompaktného, ale ľahkého krému. Nakoniec pridáme limetkovú šťavu, kôru z limetky, cukor, mak a premiešame.

Vychladnutú roládu „vystrieme“ a poriadne ju pokvapkáme jablkovou šťavou, natrieme na ňu rovnomerne krém a necháme asi 1,5cm okraj voľný. Na krém naukladáme nakrájané jahody a čučoriedky, roládu zrolujeme a vrch potrieme zvyškom krému. Na ganage zohrejeme smotanu a roztopíme v nej bielu čokoládu. Hotovú roládu na záver  polejeme bielou čokoládovou ganache  a dozdobíme ovocím.

Maspoma

Šéfkuchár: Razija Trnačevič | Recept z epizódy: 24. 03. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu