Ingrediencie
- na cesto:
- 4 vajcia
- 100 g mletého maku
- 100 g práškového trstinového cukru
- trošku rumu
- na plnku:
- 250 g mascarpone
- 70 g hladkého tvarohu
- 150 ml sladkej smotany na šľahanie
- 1 – 2 limetky
- práškový trstinový cukor (podľa chuti)
- 50 - 60 g mletého maku
- +
- jahody, čučoriedky
- 200 ml jablkovej šťavy
- 100 – 150 g bielej čokolády
- 100 ml sladkej smotany
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie

Maková roláda s makovo-limetkovým krémom

Na cesto oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor a poriadne vyšľaháme do peny. Prisypeme mak, dolejeme rum a poriadne premiešame. Medzitým vyšľaháme bielky na sneh a zapracujeme ich do makovej zmesi. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, rovnomerne uhladíme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi na 15 minút. Po upečení vytiahneme a necháme chvíľu vychladnúť. Následne cesto zrolujeme do rolády aj s papierom na pečenie.
Plnku pripravíme tak, že vyšľaháme šľahačku, nie úplne do tuha, pridáme mascarpone, tvaroh a prešľaháme do kompaktného, ale ľahkého krému. Nakoniec pridáme limetkovú šťavu, kôru z limetky, cukor, mak a premiešame.
Vychladnutú roládu „vystrieme“ a poriadne ju pokvapkáme jablkovou šťavou, natrieme na ňu rovnomerne krém a necháme asi 1,5cm okraj voľný. Na krém naukladáme nakrájané jahody a čučoriedky, roládu zrolujeme a vrch potrieme zvyškom krému. Na ganage zohrejeme smotanu a roztopíme v nej bielu čokoládu. Hotovú roládu na záver polejeme bielou čokoládovou ganache a dozdobíme ovocím.

Šéfkuchár: Razija Trnačevič | Recept z epizódy: 24. 03. 2019
Ingrediencie
- na cesto:
- 4 vajcia
- 100 g mletého maku
- 100 g práškového trstinového cukru
- trošku rumu
- na plnku:
- 250 g mascarpone
- 70 g hladkého tvarohu
- 150 ml sladkej smotany na šľahanie
- 1 – 2 limetky
- práškový trstinový cukor (podľa chuti)
- 50 - 60 g mletého maku
- +
- jahody, čučoriedky
- 200 ml jablkovej šťavy
- 100 – 150 g bielej čokolády
- 100 ml sladkej smotany
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame