Kokosová torta s jahodami - Tajomstvo mojej kuchyne

Kokosová torta s jahodami

Maspoma

Bielky oddelíme od žĺtkov. V robote vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom do penista, pridáme olej, mlieko a asi 10 minút miešame. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý jemne zapracujeme do zmesi, nastrúhame citrónovú kôru, pridáme kokos a cez sitko preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto už len zľahka premiešavame zhora nadol. Vylejeme do maslom vymastenej a krupicou vysypanej  formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia (na programe ventilátor) asi 10 minút. Potom teplotu znížime a dopekáme pri 160-170 stupňoch približne 35 minút.

V robote vymiešame šľahačku s práškovým cukrom, pridáme mascarpone, nátierkové maslo a prešláháme.  Na záver ešte prisypeme strúhaný kokos a vymiešame na krém.

Vychladnutú tortu prekrojíme na tri časti. Spodný diel potrieme džemom, potom krémom, na to naukladáme pokrájané jahody a znova potrieme krémom. Priložíme ďalší diel, postup zopakujeme a na záver prikyjeme tretím dielom . Celú tortu zvrchu aj po bokoch potrieme zvyškom krému a  necháme aspoň tri hodiny stuhnúť v chlade.

Čokoládu spolu so smotanou a maslom roztopíme na pare, tortu ozdobíme polevou, jedlými kvetmi a drobným ovocím.

Maspoma

Šéfkuchár: Anka Šišková | Recept z epizódy: 29. 05. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu