Jablkové pité - Tajomstvo mojej kuchyne

Jablkové pité

Maspoma

Múku zmiešame s maslom, kypriacim práškom a cukrom, pridáme žĺtky.Ak je cesto tuhé, môžeme pridať trochu mlieka. Polovicu cesta dáme do chladničky a druhú polovicu vyvaľkáme a rozprestrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Orechy rozdrvíme v mažiari. Na cesto rozložíme nastrúhané jablká, hrozienka namočené v rume, škoricový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a rozdrvené orechy. Na vrch nastrúhame druhú polovicu cesta.Pečieme najskôr 10 minút pri teplote 180 stupňov, potom znížime teplotu na 160 stupňov a pečieme ešte asi 35 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 22. 11. 2009

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu