Ingrediencie
- 250 g hladkej múky,
- 150 g kryštálového cukru,
- 3 žĺtka,
- kôru z citróna,
- 250 g masla,
- prášok do pečiva,
- 2,5 kg jabĺk,
- 200 g vlašských orechov,
- 2 balíčky škoricového cukru,
- hrsť hrozienok,
- 50 ml rumu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jablkové pité
Múku zmiešame s maslom, kypriacim práškom a cukrom, pridáme žĺtky.Ak je cesto tuhé, môžeme pridať trochu mlieka. Polovicu cesta dáme do chladničky a druhú polovicu vyvaľkáme a rozprestrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Orechy rozdrvíme v mažiari. Na cesto rozložíme nastrúhané jablká, hrozienka namočené v rume, škoricový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a rozdrvené orechy. Na vrch nastrúhame druhú polovicu cesta.Pečieme najskôr 10 minút pri teplote 180 stupňov, potom znížime teplotu na 160 stupňov a pečieme ešte asi 35 minút.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 22. 11. 2009
Ingrediencie
- 250 g hladkej múky,
- 150 g kryštálového cukru,
- 3 žĺtka,
- kôru z citróna,
- 250 g masla,
- prášok do pečiva,
- 2,5 kg jabĺk,
- 200 g vlašských orechov,
- 2 balíčky škoricového cukru,
- hrsť hrozienok,
- 50 ml rumu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame