Jablková štrúdľa so strúhankou a orechmi diváčky Márie Gažiovej a jej dcéry Ivany - Tajomstvo mojej kuchyne

Jablková štrúdľa so strúhankou a orechmi diváčky Márie Gažiovej a jej dcéry Ivany

Maspoma

V teplej vode necháme rozpustiť masť. Pridáme vajce a polohrubú múku , nakoniec hladkú múku a štipku soli. Cesto miesime až kým sa nerobia bublinky. Hotové cesto necháme odstáť 2 hodiny, potom ho dáme na čistý obrus a vytiahneme štrúdľu. Vrch posypeme strúhankou, kryštálovým cukrom, nastrúhanými jablkami, kyselinou citrónovou, škoricou a mletými orechmi. Pečieme pri 250°C asi 20-25 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Ivana Gažiová | Recept z epizódy: 25. 04. 2010

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu