Jablková Šarlota - Tajomstvo mojej kuchyne

Jablková Šarlota

Maspoma

Jablká ošúpeme, vyberieme jadrovníky a pokrájame na menšie kúsky. Formu vymastíme maslom a poprášime múkou. Do formy naukladáme jablká a posypeme hrozienkami, ktoré sme predtým namočili v rume. Všetko posypeme škoricou.

Vajíčka rozmiešame s cukrom, môžeme pridať vanilkový cukor a škoricu. Na záver primiešame múku a cesto rovnomerne rozlejeme na jablká. Pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia približne 45 minút (kým nie je na vrchu tmavá kôrka).

Mascarpone vyšľaháme s cukrom, primiešame vyšľahanú šľahačku. Drobné ovocie rozmixujeme a vmiešame do peny.

Hotový koláč podávame vychladnutý s penou z mascarpone a ovocia.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 23. 09. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu