Hrnčekový koláč s kokosom a bielou čokoládou - Tajomstvo mojej kuchyne

Hrnčekový koláč s kokosom a bielou čokoládou

Maspoma

Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Pridáme múku s práškom do pečiva, mlieko, olej, kokos a zľahka vmiešame sneh  vyšľahaný z bielkov, do ktorých sme pridali štipku soli. Stredne tekuté cesto vylejeme na papierom na pečenie vystlaný plech, na vrch poukladáme marhule a do každej vložíme kúsok bielej čokolády. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C asi 30-40 minút. Upečený koláč potrieme maslom a keď koláč vychladne, pred podávaním ho   môžeme  posypať cukrom.

Na prípravu šodó vymiešame nad parou kompótovú šťavu, žĺtky, smotanu, vanilkový cukor a zmes dochutíme trochou limetkovej šťavy. Miešame do zhustnutia, pričom teplota by nemala presiahnuť 80°C.

Maspoma

Šéfkuchár: Eva Pavlíková | Recept z epizódy: 13. 03. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu