Fľakovec - Tajomstvo mojej kuchyne

Fľakovec

Maspoma

V  mise zmiešame droždie, 1 PL cukru, 2 PL vlažného  mlieka a hladkej múky. Prikryjeme a necháme asi 10 minút vykvasiť. Kvások dáme do misy, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Znova prikryjeme a necháme kvasiť.

Na tvarohovú náplň vyšľaháme dohladka tvaroh, cukor, soľ, maslo a rum. Nakoniec primiešame v rume namočené hrozienka.

Maková náplň: Do zohriateho mlieka pridáme cukor, škoricu a maslo. Zmesou zalejeme mak a necháme vychladnúť.

Jablková náplň: Podusíme jablká s cukrom, soľou a škoricou, zahustíme zemiakovým škrobom, vmiešame hrozienka a zmes necháme vychladnúť.

Náplň zo slivkového lekváru: Rozmiešame lekvár s rumom, ak je náplň príliš hustá, rozriedime troškou vody, ak je riedka, zahustíme strúhaným perníkom.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme, preložíme na maslom vymastený plech a rukami roztlačíme až ku krajom. Striedavo lyžicou na koláč nanášajme všetky náplne tak, aby bol poriadne strakatý-fľakatý. Pomer náplní môžeme upraviť podľa svojej chuti. Koláč vložíme do rúry vyhratej na 180°C a pečieme asi 30 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Fľakovec | Recept z epizódy: 08. 11. 2020

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu