Bublanina s pečenými jahodami a zázvorom - Tajomstvo mojej kuchyne

Bublanina s pečenými jahodami a zázvorom

Maspoma

Nahrejeme panvicu,  pridáme nakrájané jahody, med, na plátky nakrájaný zázvor a necháme skaramelizovať. Dochutíme vanilkovým cukrom, pomarančovou kôrou a odstavíme.

Suroviny na mrveničku zmiešame a necháme poriadne stuhnúť.

Žĺtky  vymiešame s 200 g cukru do penista, pridáme múku, škrob, maslo a premiešame.  Z bielkov a zvyšku cukru vyšľaháme sneh a zľahka primiešame k cestu. Cesto vylejeme na vymastený plech, na vrch dáme jahodovú zmes a  nastrúhame mrveničku. Pečieme v rúre vyhriatej na 175°C asi 35-50 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 10. 05. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.