Bezlepkový kakaový závin - Tajomstvo mojej kuchyne

Bezlepkový kakaový závin

Maspoma

Na cesto pripravíme kvások z polovice teplej vody alebo mlieka, asi 20 g cukru, droždia a necháme ho 10 minút kysnúť. Do misky dáme 200 g bezlepkovej zmesi, zvyšný cukor (30 g),  vajce, zvyšok vody alebo mlieka a pripravený kvások. Všetko spolu dôkladne premiešame. Pridáme zvyšok bezlepkovej zmesi a miešame asi 3 minúty. Nakoniec vlejeme roztopené maslo a ešte krátko premiesime. Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste asi 20 minút, aby zdvojnásobilo svoj objem. Po vykysnutí rozvaľkáme na obdĺžnik. Zmiešame pudingový prášok, kakao a cukor. Cesto polejeme rovnomerne maslom alebo olejom, posypeme kakaovou plnkou, stočíme do závinu, okraje podložíme pod závin a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme olejom, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme ešte 15-20 minút podkysnúť na teplom mieste. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180-190 stupňov Celzia asi 15-20 minút, resp. do zlatista. Ihneď po upečení potrieme vodou a necháme vychladnúť.

Maspoma

Šéfkuchár: Bezlepkový kakaový závin | Recept z epizódy: 13. 04. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu