Bezlepková ryžovo - banánová bábovka - Tajomstvo mojej kuchyne

Bezlepková ryžovo – banánová bábovka

Maspoma

Do kuchynského robota dáme vajcia s cukrom, spustíme metličky na vysoké obrátky a šľaháme tak dlho, kým sa zmes nezmení na hustú penu. Pridáme rozpustené maslo, banány a opäť šľaháme pri vysokej rýchlosti. Zrelé banány v zmesi úplne rozmixujeme. Pridáme rozvarenú ryžu a opäť premiešame. Kukuričnú múku zmiešame so štipkou soli, práškom do pečiva a pridáme do cesta. Nakoniec vsypeme nasekanú čokoládu, kokos a premiešame. Hotové cesto vlejeme do formy na bábovku, ktorú vymastíme maslom a vysypeme kokosom. Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C asi 40 minút. Bábovka je hotová, keď sa cesto nelepí na vidličku.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 25. 10. 2020

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu