Ingrediencie
- 250 g masla,
- 200 g práškového cukru,
- 4 celé vajcia,
- 250 g hladkej múky,
- 1 dl mlieka,
- 1 vanilkový cukor,
- 1 prášok do pečiva,
- štipku soli,
- Na plnku:
- 50 g nasekaných lúpaných mandlí + 2 PL mandľového likéru, 4 kocky čokolády na varenie + 2 ČL kakaa,
- 2 PL pomarančovej šťavy + 30 g sušeného ovocia (pomaranče, marhule, ananás....),
- 50 g pomletých lieskových orieškov + 1 lyžicu rumu +1 škoricový cukor
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bábovka štyroch chutí diváčok Kataríny Trgovej a Kataríny Kubíkovej
V miske vymiešame cukor, vanilkový cukor a zmäknuté maslo. Potom pridáme vajcia a postupne primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva, štipkou soli a približne 1 dl mlieka. Vzniknuté cesto rozdelíme na 4 časti. Do prvej časti primiešame mandle a mandľový likér, do druhej nalámanú čokoládu a kakao, do tretej pomleté lieskovce so škoricovým cukrom a do štvrtej časti primiešame sušené ovocie a pomarančovú šťavu. Vložíme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 150°C asi na hodinu. Vrch koláča zakryjeme alobalom, ktorý tesne pred dopečením odstránime.
Šéfkuchár: katarína Kubíková | Recept z epizódy: 31. 01. 2010
Ingrediencie
- 250 g masla,
- 200 g práškového cukru,
- 4 celé vajcia,
- 250 g hladkej múky,
- 1 dl mlieka,
- 1 vanilkový cukor,
- 1 prášok do pečiva,
- štipku soli,
- Na plnku:
- 50 g nasekaných lúpaných mandlí + 2 PL mandľového likéru, 4 kocky čokolády na varenie + 2 ČL kakaa,
- 2 PL pomarančovej šťavy + 30 g sušeného ovocia (pomaranče, marhule, ananás....),
- 50 g pomletých lieskových orieškov + 1 lyžicu rumu +1 škoricový cukor
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame