Ryba v pivnom cestíčku s bešamelovými zemiakmi - Tajomstvo mojej kuchyne

Ryba v pivnom cestíčku s bešamelovými zemiakmi

Maspoma

Postup: Rybu osolíme a obalíme v múke. Múku zmiešame s dvomi žĺtkami a pivom. Osolíme, okoreníme a dobre prešľaháme. Z osolených bielkov vyšľaháme sneh a vmiešame ho do pivného cestíčka. Rybu ponárame do cestíčka a okamžite kladieme na olej opekať. Olej nesmie byť priveľmi rozhorúčený a rybu na ňom pomaly asi 5 minút pečieme.
Na bešamelové zemiaky si nakrájame cibuľku, ktorú si zľahka opražíme na masle. Pridáme nakrájanú šunku, múku, smotanu, mlieko, vývar a na panvici premiešavame. Zemiaky nakrájame a prisypeme ich do panvice. Dochutíme vývarom, bylinkami, muškátovým orechom, prípadne soľou a korením.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 19. 03. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu