Falošná treska z karfiolu - Tajomstvo mojej kuchyne

Falošná treska z karfiolu

Maspoma

Karfiol a mrkvu povaríme s troškou octu a soli. Nie do mäkka, iba do chrumkava (max 10 minút). Po uvarení prelejeme studenou vodou, vyberieme a nastrúhame do misy. Pridáme nastrúhanú alebo nadrobno nakrájanú cibuľu, nadrobno nakrájané kyslé uhorky aj s trochou nálevu, soľ, čierne korenie, olivový olej a všetko dobre premiešame. Jogurt vymiešame so soľou, horčicou a medom. Ochutnáme, hotový dresing má pripomínať chuť majonézy, preto záleží na množstve a druhu použitých surovín. Všetko spolu znova premiešame a hotové podávame najlepšie s opečeným bielym chlebíkom.

Maspoma

Šéfkuchár: Robo Papp | Recept z epizódy: 22. 02. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu